Hidayet Altın is na een serie aan proeftrainingen bij verschillende vechtsporten is hij in september 1999 begonnen met Taekwon-do bij Lifestyle in Rotterdam Zuid. Sinds 2003 doet hij met succes mee aan Taekwon-do wedstrijden op nationaal en internationaal niveau. Tegenwoordig is Hidayet vaker als scheidsrechter of coach te zien op toernooien.

In September 2012 is Hidayet betrokken bij de oprichting van Spirit Taekwon-do, waar hij nog steeds bestuurslid van is. Hidayet verzorgd sinds maart 2014 de instroomlessen op de vrijdag, de extra technische trainingen op de zaterdag en en sinds 2017 de reguliere lessen op maandag en vrijdag. Hidayet vindt eigenlijk alles leuk en is dus een allround leraar.  Bij hem kun je terecht voor sparring, tuls, stapsparring, zelfverdediging en theorie. Sinds maart 2016 verzorgt Hidayet de Tigers lessen op de zaterdag en is hij gediplomeerd level 2 Tigers instructeur en sinds oktober 2018 ook de PlayFit en Hapkido aanbod.

Om zijn kennis en kunde up to date te houden en te verbeteren traint Hidayet zelf ook nog regelmatig bij Him Yoo Sool (Taekwon-do) in Zaanstad en bij Mudo Kwan (Hapkido) in Hellevoetsluis en Oude-Tonge.

Opleidingen/Cursussen

HBO Sport
Sport EHBO

Graduaties

1e dan ITF Choi Jung Hwa (NED-1-1242)
2e dan ITF Choi Jung Hwa (NED-2-1124)
1e dan Jungki Hapkido (N-1424)

Instructeurscertificaten

Instructeur ITF Choi Jung Hwa (…)
Instructeur ITF Special Needs (NETH0004)
Instructeur Tigers LSE level I (H-126)
Instructeur Tigers LSE level II (H-219)

Scheidsrechterslicenties

B licentie matscheidsrechter (B-033)