Open Noord West Veluwe 2018

Vandaag zijn we net als de afgelopen jaren afgereisd naar Elburg voor het Open Noord West Veluwe toernooi. Deze keer met een klein groep van vier deelnemers (Amin, Christian, David en Tayeb), een coach (René) en een scheidsrechter (Hidayet).

De dag begon stipt op tijd en na een korte toespraak werd er op de vijf velden begonnen met Tuls. Na enkele kleine opmerkingen hier en daar, liepen de poules goed door. Christian was de enige die zich voor dit onderdeel had ingeschreven. Helaas leverde dit geen prijs op.

Nog voor de lunchpauze werd er op de velden gestart met sparring. Onze deelnemers waren pas na de pauze aan de beurt en vochten mee in drie verschillende poules. Christian zette een goede prestatie neer, maar in de finale toch minder duidelijk punten gemaakt waardoor hij tweede werd.
Omdat Tayeb geen tegenstanders zou hebben in de B klasse, werd hij ingedeeld bij Amin in de poule met doorgaand systeem sparring (A klasse). Hij kreeg al meteen de moeilijkste tegenstander tegenover hem. Via de verliezersronde vocht hij zich door om uiteindelijk voor de 3e/4e plek te vechten. Hier was zijn tegenstander helaas de betere en viel Tayeb net buiten de prijzen. Amin pakte in zijn tweede A-klasse toernooi de 2e prijs na een aantal mooie partijen!
Uiteindelijk was David aan de beurt. Hij vocht zich gemakkelijk door naar de finale, waar hij tegen een bekende tegenstander stond. Twee jaar geleden had hij hier van hem verloren, maar deze keer liet hij duidelijk zien wie de betere was en werd eerste!

De behaalde prijzen zijn:
Amin, 2e
Christian, 2e
David, 1e

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *