Nieuw aanbod: Hapkido!

Startend vanaf zaterdag 3 november zal Muye Dojang Hapkido aanbieden in de wijk Pendrecht.

Wat is Hapkido?

Hapkido is een Koreaanse zelfverdedigingskunst die ontstaan is uit een mix van diverse traditionele Koreaanse krijgskunsten maar ook met stevige wortels in het Japanse Daito Ryu Aiki Jujutsu. De trainingen bestaan voor een belangrijk deel uit lichaamstraining en zijn conditioneel zwaar te noemen. De Hapkido technieken zijn in de oudheid ontstaan in situaties op leven en dood. Hapkido is geen wedstrijd om te zien wie er wint of verliest. Onze training en aanpak is erop gericht een situatie te “controleren” met zo min mogelijk handelingen.

Waarom Hapkido?

Wil je werken aan weerbaarheid? Dan is Hapkido iets voor jou! We leren je geen trucjes, maar willen dat je steeds weer op zoek gaat naar de achterliggende principes van de technieken. Daarnaast oefen je doorzettingsvermogen, concentratie en werk je aan lichamelijke- en mentale conditie. Het vergroot je zelfvertrouwen en verbeterd je algehele weerbaarheid.

Voor wie is Hapkido?

Hapkido is voor iedereen ongeacht leeftijd, huidskleur of geslacht.

Binnen onze vereniging is het mogelijk om op verschillende niveau’s te beoefenen. Er is de mogelijkheid tot recreatief bezig te zijn, je conditie te verbeteren, het technisch perfectioneren van de technieken of de wedstrijdsport. Daarnaast krijgt het zelfverdedigingsaspect de nodige aandacht. Diverse mogelijkheden en doelen al naar gelang waar je interesse naar uit gaat en tevens volg je de opleiding voor eerste Dan (zwarte band) en verder.

Lestijden

De Hapkido lessen staan gepland op de zaterdagmiddag van 12.00 tot 13.00 uur. We starten met één uur in de week, maar zullen net zo als bij de Taekwon-do ons aanbod vergroten naarmate er meer vraag naar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *