Lerarenopleiding dag 1 en 2

Afgelopen weekend waren de eerste twee contactmomenten voor de lerarenopleiding van ITF Choi Jung Hwa in Nederland. De Dutch Taekwon-do Federation en ITF Royal Dutch hebben handen in een geslagen om deze voor geïnteresseerden te organiseren.

Op zaterdag waren er in Leerdam negen deelnemers van verschillende scholen aanwezig om onder leiding van master Henk Zonsveld en master Hennie Thijssen te leren over didactiek & methodiek en bekwaamheidseisen & competenties. Na een flinke kennisoverdracht was het tijd om te geleerde kennis te oefenen in praktijk. Voor de meeste was het dan ook makkelijker gezegd dan gedaan.

Op zondag waren we aanwezig in Asperen voor de tweede dag van de lerarenopleiding. Deze vond gelijktijdig plaats met de Dutch Masters seminar. Sabum Paul van Beersum nam ons mee met interessante onderwerpen tijdens les over trainingsleer, waarna we weer in praktijk konden oefenen. Na een korte pauze nam sabum Willem Janssen ons mee in de geschiedenis van Martial Arts en Taekwon-do in het bijzonder. De dag werd afgesloten na een korte les over nomenclatuur.

Al met al een zeer leerzame dag waarbij we veel kennis hebben gekregen van de twee masters en twee sabums die ons een stapje verder hebben geholpen. Ik ga in ieder geval de opgedane kennis toepassen in de lessen en kijk uit naar de stage die ik moet lopen bij een ander sportvereniging. Na de zomervakantie zal de volgende contactmoment zijn voor de lerarenopleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *