Dag 6 Trainingskamp Korea

Vandaag was er een rustdag voor mij. Een goed moment om de stad te verkennen. In de ochtend een bezoekje gebracht aan 83 Tower, een toren van 312 meter waarvan de stad Daegu bezichtigd kan worden. Helaas had ik de toeristische route genomen waardoor ik helemaal bezweet aankwam bij de toren. Gelukkig wel een handdoek in mijn rugtas aanwezig!

Tussen de middag kregen we een rondleiding van grootmeester Lim, waarbij we enkele locaties hebben bezocht met betrekking to de geschiedenis van Jungki Kwan. Daarna zijn we naar de historische centrum gelopen. Na eerst even Koreaanse noodles te hebben gegeten, kregen we een rondleiding. Hier waren diverse activiteiten waardoor we meteen een spoedcursus Koreaanse geschiedenis en cultuur kregen. Natuurlijk zijn we hier en daar gestopt voor een foto momentje. We zijn het ondertussen wel gewend, maar ook nu kregen we heel veel waardevolle informatie van grootmeester Lim. Ook buiten de dojang weet hij onze kennis te vergroten!

Tegen het einde van de middag nog een bezoekje gebracht aan Daegu World Cup stadium. Na een grote groep Koreanen te hebben bezocht, bevond ik me midden in een festival. Ook hier waren er traditionele Koreaanse optredens, maar ook een drone parcour wedstrijd in het stadion van Daegu. Voor mij is het stadion van Daegu altijd bijzonder geweest, aangezien het Turkse elftal hier tegen Zuid Korea van Guus Hiddink streed voor de derde plek op het FIFA wereldkampioenschappen van 2002. Een moment om trots te zijn op zowel mijn Nederlandse als Turkse nationaliteit.

Eens kijken wat dag 7 ons gaat brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *