Geschiedenis van Muye Dojang begint bij de oprichting van Spirit Taekwon-do op 3 september 2012. Deze vereniging was opgericht door een aantal leden van Taekwon-do verenging LifeStyle, nadat hun leraar besloot te stoppen met lesgeven. De eerste training werd gehouden in een kleine ruimte in sporthal Asterloo, maar de lessen werden hierna verplaatst naar gymzaal Krabbedijkenstraat in Pendrecht. In 2013 maakte de vereniging de overstap naar gymzaal Sommelsdijkstraat, waar grotendeel van de lessen nog steeds worden gegeven.

Sinds maart 2014 begon Spirit Taekwon-do met het verzorgen van Taekwon-do lessen voor de KinderFaculteit Pendrecht. Op de Kinderfaculteit kunnen alle basisschoolleerlingen uit Pendrecht na schooltijd leuke, leerzame en sportieve lessen volgen. De kinderen ontdekken wat ze interessant vinden, waar ze goed in zijn en waar hun talenten liggen. Er zijn twee instroommomenten per jaar (oktober en maart). De leerlingen krijgen tijdens deze vier instroomlessen een globaal beeld van de sport. Indien ze het leuk vinden, dan stromen ze door naar de reguliere Taekwon-do uur van de Kinderfaculteit op de vrijdagavond.

Het aanbod werd in maart 2016 uitgebreid met Tigers LSE lessen. Op 1 januari 2017 wordt sportvereniging “Muye Dojang Rotterdam” opgericht, met als doel het aanbod van Spirit Taekwon-do uit te breiden en te werken aan kwaliteit van het bestaande aanbod. In 2018 wordt er begonnen met een nieuw structuur voor het Tigers LSE aanbod. Dit pakt goed uit, waarna Muye Dojang het zelfverdedigingsaanbod van Stichting PlayFit vanaf oktober mag verzorgen. Dit gebeurd in de wijken Spangen (Mariaschool) en Pendrecht (Gymzaal Herkingenstraat). In november wordt ook Hapkido toegevoegd aan het martial arts aanbod van Muye Dojang. 

Vanaf het seizoen 2018/19, worden de leden van Spirit Taekwon-do overgezet naar Muye Dojang. Spirit Taekwon-do blijft gehandhaafd als wedstrijdteam.