Muye Dojang Rotterdam is een sportvereniging voor mensen die het belangrijk vinden zichzelf te kunnen verdedigen. Martial Arts moet een belangrijke rol spelen bij het bijbrengen van bepaalde normen en waarden die we als samenleving met elkaar afspreken. En dit kan makkelijk worden behaald met de filosofie en bijbehorende levenswijsheid van Koreaanse Martial Arts. Hierdoor bieden we niet alleen een sport aan, maar willen we steeds meer betrokken zijn bij de sociaal maatschappelijke ontwikkeling en welzijn van onze jeugd.

Door onze aanpak willen wij een actieve en betrouwbare partner zijn voor alle betrokkenen. We willen onze sporters zo breed mogelijk en bekwaam opleiden. Hiermee bedoelen wij dat wij tegemoetkomen aan de wensen van recreatiesporters tot wedstrijd- en topsporters. In de toekomst willen wij een toonaangevende sportvereniging zijn die nationaal en internationaal bekend is en een goede, betrouwbare sportaanbieder is in de stad Rotterdam.

Muye Dojang

Muye betekent “krijgskunst” in het Koreaans. Voor deze naam is gekozen omdat het aanbod oorsprong vindt in de Koreaanse krijgskunsten Taekwon-do en Hapkido.

Een dojang is een zaal waarin men oefen in het Koreaanse zelfverdedigingskunsten, maar is ook de plek waar meditatie en religieuze oefening plaatsvindt in een Koreaanse boeddhistische tempel. Vertaald betekent het ‘de plek waar de weg wordt beoefend’.

Muye Dojang betekent dus “de plek waar de weg van de (Koreaanse) krijgskunsten wordt beoefend”.

Geschiedenis

Muye Dojang is ontstaan op 3 september 2012 als Spirit Taekwon-do. Het begon als een kleinschalig informeel clubje Taekwon-do beoefenaars die samen door gingen trainen nadat hun leraar stopte met lesgeven. Langzaam maar zeker gingen een aantal leden weg, maar kwamen er nieuwe leden bij.

KinderFaculteit
Sinds maart 2014 biedt de vereniging Taekwon-do lessen aan voor de KinderFaculteit in Pendrecht. Er zijn twee instroommomenten per jaar (oktober en maart), waarbij de leerlingen tijdens vier instroomlessen een globaal beeld krijgen van de krijgskunst. Indien ze het leuk vinden, stromen ze door naar de reguliere Taekwon-do lessen.

Tigers programma
In maart 2016 werd er gestart met het Tigers programma. Taekwon-do Tigers is een speciaal ontwikkeld programma voor kinderen van 3 t/m 7 jaar. In dit programma leren de Tigers op spelende wijze om te gaan met verschillende levensvaardigheden. Sommige Tigers waren nog een beetje verlegen en durfden niet, anderen deden juist fanatiek mee!

Muye Dojang
Per 1 januari 2017 werd een aparte vereniging genaamd Muye Dojang opgericht, om het martial arts en sportaanbod uit te breiden. Het Tigers programma werd aangepast en gaat verder als Muye Kids, waarbij de lessen worden gesplitst in de levensvaardigheden van het Tigers programma en de Martial Arts vaardigheden uit het Taekwon-do en Hapkido. Het vernieuwde aanbod moet zorgen voor een betere doorstroom naar de Taekwon-do en/of Hapkido groep.