THE ORTHODOX MARTIAL ART

Hapkido is een Koreaanse zelfverdedigingskunst die ontstaan is uit een mix van diverse traditionele Koreaanse krijgskunsten maar ook met stevige wortels in het Japanse Daito Ryu Aiki Jujutsu. De trainingen bestaan voor een belangrijk deel uit lichaamstraining en zijn conditioneel zwaar te noemen. De Hapkido technieken zijn in de oudheid ontstaan in situaties op leven en dood. Hapkido is geen wedstrijd om te zien wie er wint of verliest. Onze training en aanpak is erop gericht een situatie te “controleren” met zo min mogelijk handelingen.

Jungki Kwan

De Jungki Kwan is een traditioneel Hapkido bond uit Daegu. Het is opgericht in 1974 door Grootmeester Lim, Hyung-soo. Grootmeester Lim heeft sinds 1965 getraind onder Dojunim Choi Yong Sul en is de tweede persoon die de 9e dan heeft ontvangen van Dojunim Choi. Nadat Dojunim Choi zijn dojang sloot, verbleef hij vaak bij Jungki Kwan.

Muye Dojang is via Jungki Kwan Nederland (JHKBN) aangesloten bij de World Jungki Hapkido and Kuhapdo Association. Het JHKBN staat onder leiding van head master Ronald Verheuvel en is een professionele, actieve en verbindende bond voor beoefenaren van het Jungki Hapkido en Kuhapdo in Nederland. Het woord ‘Kwan’ is Koreaans en staat voor groep, school of familie. Dat is precies wat het JHKBN wil bereiken door haar leden samen te brengen en een platform te zijn voor kwaliteit en mensen met een passie voor Hapkido en Kuhapdo.

Dojunim Choi, Yong-sul en
Grandmaster Lim, Hyung-soo
Grandmaster Lim, Hyung-soo en
Master Ronald Verheuvel