EHBO cursus

Vandaag hebben Hidayet, David en Kimia deelgenomen aan het EHBO cursus georganiseerd door Jungki Kwan Nederland (JHKBN). Muye Dojang streeft er naar jaarlijks een EHBO cursus te organiseren zodat de technische kader goed getraind blijft in het voorkomen van en correct handelen na een ongeluk.

De ochtend begon door tweemaal de verkeerde afslag te nemen. Na eindelijk op de juiste snelweg te rijden, moesten we ook nog een stukje omrijden wegens onderhoud aan het wegdek. Gelukkig waren we op tijd vertrokken waardoor we vroegtijdig aankwamen in Oude Tonge. Na een kopje koffie kon de training beginnen!

Na een uitgebreide uitleg over hartstilstand, reanimeren en AED, konden we lekker gaan oefenen op de pop. Er werden hierbij verschillende situaties beoefend: individueel reanimeren, reanimeren met omstanders en reanimeren met een AED. Nadat iedereen aan de beurt was geweest, kregen we feedback en verdere uitleg. Hierna werden dezelfde situaties beoefend door middel van een kinder pop.

Na een half uur lunchpauze gingen we verder. Eerst kregen we uitleg over reanimeren bij baby’s waarna we heimlichgreep gingen oefenen. Ook andere onderwerpen kwamen aan bod: noodvervoersgreep van Rautek, stabiele zijligging, draaien van slachtoffer.

Binnenkort meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *