THE ORTHODOX MARTIAL ART

Hapkido is een Koreaanse zelfverdedigingskunst die ontstaan is uit een mix van diverse traditionele Koreaanse krijgskunsten maar ook met stevige wortels in het Japanse Daito Ryu Aiki Jujutsu. De trainingen bestaan voor een belangrijk deel uit lichaamstraining en zijn conditioneel zwaar te noemen. De Hapkido technieken zijn in de oudheid ontstaan in situaties op leven en dood. Hapkido is geen wedstrijd om te zien wie er wint of verliest. Onze training en aanpak is erop gericht een situatie te “controleren” met zo min mogelijk handelingen.

Hapkido (합기도/合氣道) betekent de weg (도/道) van harmonie van lichaam en geest (합/合) en innerlijke kracht (기/氣). Ondanks dat Hapkido een vrij jonge zelfverdedigingskunst is, is de geschiedenis lang niet zo overzichtelijk als men zou verwachten. Veel bronnen spreken elkaar tegen en de Japanse wortels van Hapkdio wordt vaak verzwegen. Wat vast staat is dat de basis van Hapkido voor het merendeel gevormd is door technieken ui het Daito Ryu Aiki Jujutsu van Sokaku Takeda.

Choi Yong-sul (최용술) heeft een belangrijk rol gespeeld in het overbrengen van de technieken uit Japan naar Korea. Hij wordt dan ook als de grondlegger van het Hapkido gezien. Over de manier waarop Choi zich de technieken van Sokaku Takeda eigen heeft gemaakt is niet duidelijk. Bij terugkeer in Korea vestigde Choi zich in de stad Daegu. Hier hield hij zich op de achtergrond en bleef rustig lesgeven in zijn stijl zonder al te veel toevoegingen. In 1986 overleed Choi Yong-sul.

Grootmeester Lim Hyun-soo (임현수) is de tweede persoon in de geschiedenis die van de Grondlegger Choi Young Sul de negende dan heeft gekregen. Dit was op 1 december 1983. Grootmeester Lim Hyun Soo is een van de vier hoogst gegradueerde leerlingen en tevens de langst trainende meester onder Choi Yong-sul. Grootmeester Lim Hyun Soo opende Jungki Kwan op 24 oktober, 1974. Nadat Choi Yong-Sul zijn school sloot in 1976, bracht Dojunim Choi dagelijks veel tijd door bij Jungki Kwan. Grootmeester Lim geeft nog steeds les op het hoofdkwartier van Jungki Kwan in Daegu, Zuid-Korea.