Muye Dojang heeft een divers aanbod martial arts. Voor kinderen van 3 tot 7 jaar is er een Muye Kids programma. Vanaf 8 jaar kunnen kinderen deelnemen aan de Koreaanse krijgskunsten Taekwon-do en Hapkido. Daarnaast bieden wij Taekwon-do+ aan voor speciale doelgroepen met concentratie en gedragsproblemen en/of lichamelijke beperkingen. Kortom: iedereen is welkom bij Muye Dojang!


SPORTAANBOD

Tigers Levensvaardighedentraining

Tigers is een levensvaardigheden cursus voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Spelenderwijs leren de kinderen levensvaardigheden op een goede didactische en pedagogische wijze. De kinderen worden deel van de fantasie wereld van Timmy en Tina de Tijger en hun junglevriendjes, waardoor ze constant gestimuleerd worden tijdens het programma eindeloos leerzame spellen. Het programma bestaat uit zeven centrale thema’s die aangevuld worden door andere levensvaardigheden.

PlayFit Zelfverdediging

PlayFit heeft een nieuw sociaal beweegprogramma ontwikkelt, waarbij de kinderen spelenderwijs sociale vaardigheden, respect en zelfverdediging leren. Kinderen worden tijdens deze lessen betrokken door het vragenderwijs lesgeven en doordat er veel gedifferentieerd wordt kan ieder kind op zijn eigen niveau bewegen. Tevens is er een sterke pedagogische kadering, waarbij de lesgever werkt met een methodisch veilige opbouw.


MARTIAL ARTS AANBOD

ITF Taekwon-do

Taekwon-do is een Koreaanse martial art die haar oorsprong vindt in een rijke traditie van eeuwenoude Aziatische krijgskunsten en onderscheidt zich door wetenschappelijk ontwikkelde bewegingen en opvallende been technieken. De grondlegger van Taekwon-do, Choi Hong Hi (1918 – 2002), heeft Taekwon-do niet alleen ontwikkeld tot de officiële vorm van ongewapend vechten binnen het Koreaanse leger maar ook tot een wereldwijd beoefende martial art.

Jungki Hapkido

Hapkido is een Koreaanse zelfverdedigingskunst die ontstaan is uit een mix van diverse traditionele Koreaanse krijgskunsten maar ook met stevige wortels in het Japanse Daito Ryu Aiki Jujutsu. De trainingen bestaan voor een belangrijk deel uit lichaamstraining en zijn conditioneel zwaar te noemen. De Hapkido technieken zijn in de oudheid ontstaan in situaties op leven en dood. Hapkido is geen wedstrijd om te zien wie er wint of verliest. Onze training en aanpak is erop gericht een situatie te “controleren” met zo min mogelijk handelingen.


SPECIALE AANBOD

Taekwon-do+

Taekwon-do+ is een speciale doelgroepentraining voor kinderen met concentratie en gedragsproblemen en/of lichamelijke beperkingen. De leerlingen krijgen in kleine groepjes les in clusters van enkele weken, waarbij er in de laatste les een examen plaatsvindt. De lessen zullen gegeven worden volgens het Special Needs Taekwon-do concept, ontwikkeld door Benjamin Evans. Benjamin Evans uit Nieuw-Zeeland werkt al jaren met deze doelgroep en heeft hieruit Special Needs Taekwon-do ontwikkeld.