Muye Dojang heeft een divers aanbod martial arts. Voor kinderen van 3 tot 7 jaar is er een Muye Kids programma. Vanaf 8 jaar kunnen kinderen deelnemen aan de Koreaanse krijgskunsten Taekwon-do en Hapkido. Daarnaast bieden wij Taekwon-do+ aan voor speciale doelgroepen met concentratie en gedragsproblemen en/of lichamelijke beperkingen. Kortom: iedereen is welkom bij Muye Dojang!


SPORTAANBOD

Tigers Life Skills Education
Tigers is een levensvaardigheden cursus voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Spelenderwijs leren de kinderen levensvaardigheden op een goede didactische en pedagogische wijze. De kinderen worden deel van de fantasie wereld van Timmy en Tina de Tijger en hun junglevriendjes, waardoor ze constant gestimuleerd worden tijdens het programma eindeloos leerzame spellen. Het programma bestaat uit zeven centrale thema’s die aangevuld worden door andere levensvaardigheden.


MARTIAL ARTS AANBOD

ITF Taekwon-do
Taekwon-do is een Koreaanse martial art die haar oorsprong vindt in een rijke traditie van eeuwenoude Aziatische krijgskunsten en onderscheidt zich door wetenschappelijk ontwikkelde bewegingen en opvallende been technieken. De grondlegger van Taekwon-do, Choi Hong Hi (1918 – 2002), heeft Taekwon-do niet alleen ontwikkeld tot de officiële vorm van ongewapend vechten binnen het Koreaanse leger maar ook tot een wereldwijd beoefende martial art.

Jungki Hapkido
Hapkido is een Koreaanse zelfverdedigingskunst die ontstaan is uit een mix van diverse traditionele Koreaanse krijgskunsten maar ook met stevige wortels in het Japanse Daito Ryu Aiki Jujutsu. De trainingen bestaan voor een belangrijk deel uit lichaamstraining en zijn conditioneel zwaar te noemen. De Hapkido technieken zijn in de oudheid ontstaan in situaties op leven en dood. Hapkido is geen wedstrijd om te zien wie er wint of verliest. Onze training en aanpak is erop gericht een situatie te “controleren” met zo min mogelijk handelingen.


SPECIAAL AANBOD

Taekwon-do+
Taekwon-do+ is een speciale doelgroepentraining voor kinderen met concentratie en gedragsproblemen en/of lichamelijke beperkingen. De leerlingen krijgen in kleine groepjes les in clusters van enkele weken, waarbij er in de laatste les een examen plaatsvindt. De lessen zullen gegeven worden volgens het Special Needs Taekwon-do concept, ontwikkeld door Benjamin Evans. Benjamin Evans uit Nieuw-Zeeland werkt al jaren met deze doelgroep en heeft hieruit Special Needs Taekwon-do ontwikkeld.


EXTRA AANBOD

Wil je meer uit de sport halen, dan dat we tijdens de reguliere lessen trainen? Vanaf nu is het mogelijk om extra lessen te nemen naast het reguliere aanbod. Hieronder lees je meer over de extra lessen waar je voor kan aanmelden.
Let wel op, deelname aan het extra aanbod is vanaf 10 jaar en op vrijwillige basis. Afmelden kan schriftelijk voor het einde van elke maand. De kosten voor het extra aanbod is exclusief kosten voor bijvoorbeeld deelname aan een toernooi of seminar! Je wordt uiteraard geïnformeerd wanneer er extra kosten aan zijn verbonden.

Selectieteam
Ben jij competitief ingesteld? Wil je meedoen aan wedstrijd en prijzen winnen? Dan is het selectieteam iets voor jou. Tijdens de extra lessen in het weekend zullen we nadruk leggen op het competitieve aspecten van Taekwon-do. Dit kan voor de onderdelen stijlvormen, sparring, power breaking en special techniques. De selectieteam zal eens in de twee weken trainen in gymzaal Sommelsdijkstraat. Extra trainingen kunnen gepland worden in eigen dojang of bij andere verenigingen.
Kosten: 2,50 euro per maand

Demo team
Hou jij van het technische deel van Taekwon-do en zou je graag willen helpen om de vereniging te promoten? Meld je dan aan voor het demoteam van Muye Dojang. Leer hoe je de technieken die je hebt geleerd kan omvormen in een mooie demonstratievorm die we kunnen uitvoeren tijdens activiteiten binnen en buiten de wijk. Per uitgevoerde demo krijgt de leerling een kleine vergoeding. De demoteam lessen zijn een keer per maand.
Kosten: 2,50 euro per maand

Zelfverdediging
Wil jij je nog weerbaarder maken en je verdiepen in zelfverdedigingstechnieken? Dan zijn de Hapkido lessen een mooie aanvulling op het Taekwon-do. Waarbij in Taekwon-do de nadruk ligt op de (hoge) trappen en vechten op afstand, zijn de Hapkido technieken bedoeld om op korte afstand uitgevoerd te worden. Leer niet alleen mooie technieken om jezelf te verdedigen, maar ontdek hoe de menselijke lichaam in elkaar zit en hoe je hiermee kan werken. De zelfverdedigingslessen zijn wekelijks op zaterdag van 13.00 tot 14.00 uur in gymzaal Sommelsdijkstraat.
Kosten: 5,00 euro per maand